Hold 'Em

Advanced Hold Em – Kembali ke Asas

Terdapat konsep penting mengenai pemikiran maju yang saya rasa wajar diulang, berulang-ulang kali: peraturan adalah sesuatu yang mesti anda fahami secara menyeluruh sehingga akhirnya anda tahu bila betul untuk menyimpang dari mereka. Saya percaya ini benar untuk pelaksanaan strategi yang rumit, bukan hanya strategi yang disediakan untuk poker.

Walau bagaimanapun, bahagian yang kebanyakan orang terlepas ketika memikirkan konsep ini  downlaod mega888 game on here !! adalah bahagian yang paling penting: peraturan adalah sesuatu yang mesti anda fahami dengan teliti. Sederhananya, jika anda melompat ke dalam kerana anda tahu anda seorang perenang yang kuat, anda mungkin akan keluar dengan baik. Namun, jika anda melompat jauh kerana anda tidak tahu apa-apa lagi – anda mungkin akan lemas.

Perluasan penting lain dari konsep ini ialah dengan memahami asasnya, anda akan lebih memahami dari mana asalnya pemain biasa atau pemula. Untuk meneruskan metafora renang, gelombang atau arus sukar datang dari satu pemain yang membingungkan pemain lain. Semakin banyak yang mengelirukan lawan, semakin sukar lawan untuk terus bertahan; hanya ketika dia berfikir bahawa dia berenang di pantai, dia keluar dari kabut untuk mengetahui bahawa dia jauhnya batu – dan dalam banyak masalah!

Walaupun menentang pemain yang lebih baik, anda mesti memahami asas-asasnya untuk melihat titik melompatnya dengan lebih baik. Sebenarnya, bermain tangan dengan betul terhadap lawan yang baik sering memerlukan menyedari bahawa dia adalah lawan yang baik. Anda hanya boleh melakukannya dengan memahami dari mana keputusannya berasal. Bolehkah dia berenang seperti ikan yu, atau adakah dia jatuh dalam kehancuran? Sehingga anda dapat mengetahuinya, anda bertaruh tinggal di pantai ketika dia berada di perairan – jika tidak, anda akan menjadi orang yang kelam kabut, dan itu bukan cara anda mahu bermain poker.

Sekiranya anda baru dalam permainan, saya cadangkan membaca buku poker yang tidak bertuliskan “maju” di sampulnya. Memiliki sistem sama sekali lebih baik daripada tidak mempunyai sistem, dan kebanyakan dari mereka cukup betul untuk permulaan. David Sklansky mempunyai buku yang sangat baik yang disebut “Hold ‘Em Poker”. (Setiap tajuk oleh Sklansky terkenal dan dijelaskan dengan baik.) Sekiranya anda telah bermain sebentar dan benar-benar merasa bahawa anda sudah bersedia untuk menaikkannya, anda harus membaca siri tanpa had Dan Harrington dan apa sahaja karya Daniel Negreanu. (Sebenarnya, nasihat terbaik untuk anda adalah membaca apa sahaja yang boleh anda gunakan – pemain lain semakin baik setiap hari, dan jika anda berhenti belajar anda akan ketinggalan).

Sering kali anda akan melihat pemain yang lebih baik melakukan perkara yang anda fikir hanya disediakan untuk orang bodoh. Lebih kerap daripada tidak, pemain yang lebih baik ini mempunyai alasan yang baik untuk melakukan apa yang mereka lakukan. Sebelum mencontohi mereka, pastikan anda tahu berenang seperti ikan yu – agar anda tidak terlambat mengetahui bahawa anda sebenarnya umpan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *